Ez itt a bélelt kenyértartó zsákunk, ami megalkotása óta töretlen sikerrel oldja meg
immár sokezer háztartásban a kenyértárolás problémáját.
Hogyan alkottam meg? Olvasd el!
A kenyérzsák
Hogy alkotok?

Először van egy szikra, ami belobban, szinte szétégeti az agyamat, a szívemet.
Az energia, ami ilyenkor keletkezik, a legkevésbé alkalmas időben és helyszínen is arra kényszerít, hogy rajzoljak, fessek, varrjak meg rögtön mindent, amit kitalálok.
Ezek után viszont akár hónapokig tartó tökéletesítés következik.
Ott már higgadtság és precízség kell, odafigyelés, érzékenység. Fontos, hogy minden jól funkcionáljon, a helyén legyen, és a megfelelő, tesztek sokaságán átmenő textilekből készüljön el a végleges változat.

A végeredmény egy egyszerű tárgy, ami mögött sok munka van, azon túl pedig a kezem nyoma és minden érzelem és szabadság, amivel megalkottam.
Így történt azzal a termékünkkel is, ami megváltoztatta az életemet.

Hogy alkottam meg a bélelt kenyértartó zsákot?

Festettem egy darabig.

De három gyerek mellett lehetetlen egy hétre bezárkóznom egy műterembe és üres kávén és vajas pirítóson élni, ahogy régen, hisz pelenkázni kell, etetni, mosni, meg ilyenek. Ezért a megmaradt festővásznamat feldaraboltam 2019 nyarán. Így búcsúztam el a festészettől és adtam át magamat a szitanyomtatásnak.

Rájöttem, a festővászon olyan, mint egy liszteszsák. Két perc múlva született meg a kenyérzsák ötlete. Rá öt percre már le is skicceltem a kalászmintát, ami azóta is ugyanaz minden nyomtatott kenyérzsákunkon. Nem gondoltam, hogy a következő években többezer termékre kerül rá ez a rajz.


Elővettem rengeteg év után a nagyapámtól örökölt, sokat költöztetett szitakereteket és leporoltam őket ismét. Azt hittem, nem fog menni a szitanyomtatás, hisz főiskolán nyomtattam utoljára, de lépésről lépésre felidéztem, utánajártam és -olvastam mindennek.
A kalászmintát úgy, ahogy azt elsőre lerajzoltam, filmre átvittem tussal. Előszedtem a húsz éve használt levilágító berendezést. (Ez így elég elegánsan hangzik, de a valóságban pincétől padlásig felforgattuk a házat egy kábelért, végül a rokonunk révfülöpi nyaralójában találtunk olyan ősrégit, ami kellett a speciális lámpához.) Felterítettem az asztalra egy vásznat, és nyomtattam egy próbanyomatot az egyik festővászonra. (Ez is elég elegánsan hangzik, de a gyakorlatban két hétig csutakoltuk, rétegtelenítettük a régi szitákat a kertben, szedtünk le odakövesedett régi festékeket, úsztam nyakig nitrohígítóban, bűzös, festékes rongyok közt). Ma már vízbázisú festéket, új szitaszöveteket, de a nagyapám régi eszközeit használjuk.

A rajz

A kalászminta, ami a kovászos kenyerekre vágott minta ihletett, és a kenyérzsákunk védett forma, és beindított egy vállalkozást, megváltoztatta az életemet.
Egy egyszerű minta, mégis, több évtizednyi tanulás, érzés benne van.

– Fél perc alatt rajzoltam ezt a mintát, és milyen sikere van, látod, nem is tudok újat rajzolni, mert csak ezt nyomtatjuk. De ebben a fél percben benne van az, hogy 40 éve rajzolok. Ezt el is mondom a Duna TV-ben, csak 37-tel. – mondtam a férjemnek, de a forgatáson végül nem mondtam el 
A legegyszerűbb vonalakkal is lehet valami csodálatosat létrehozni, ezt bebizonyították a zsákok.

A BÉLÉS

Második lépésként lett egy vásárlóm kívánságára bélelt kenyérzsákunk.

Az első ötven darab egy perc alatt fogyott el, az akkor még párszáz követővel rendelkező oldalamon.
Azóta megállás nélkül nyomtatunk
egyre többet, egyre többfélét. Minden része átgondolt, minden részlet direkt olyan, amilyen. Mindent újra és újra ellenőrzünk, tesztek sokaságán megy keresztül

minden gyártási adagból egy-két darab. A legjobb, élelmiszertárolási szempontból bevizsgált bélést varrjuk bele. Felkutatjuk hozzá a prémium minőségű magyar textileket. Lelőhelyeink nem az első méteráru boltok, hanem titkos raktárak és apró üzemek. A célunk, hogy kézbe venni is öröm legyen, hogy érezhető legyen az az energia és odafigyelés, amivel készült, az az életforma, amit szeretnénk népszerűsíteni.

Miért népszerű? 

„-Kenyérzsák, hú de gyönyörű!

-Nem is eszünk kenyeret.

-Mostantól fogunk!”

Ezért.
Az emberek beleszeretnek 🙂
(A fenti idézet a kedvencem a Liliomkert vásárban hallottak közül)
De legfőképp azért népszerű, mert megold egy problémát, ami a kenyeret fogyasztók 90%-ának mindennapos problémája.
Olvass róla bővebben ide kattintva.

Cornides Ágnes

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs